Om oss / Kontakt

Välkommen till

SE*Bombus


Jag som driver Bombus heter Anita Husell, med smeknamnet Humlan. Humla på latin heter just Bombus, därav blev mitt stamnamn naturligtvis det.

Vi finns strax innan Nynäshamn söder om Stockholm.


Uppfödningen av Ragdoll sker i hemmamiljö och är småskalig.

Jag föredrar kvalitet framför kvantitet dvs jag prioriterar friska, sunda individer samtidigt som jag strävar efter rastypiska vackra Ragdoll för att bevara denna underbara ras.

Viktigt för mig är även att de blir uppfödda med mycket kärlek och i berikade sociala miljöer! Jag har höga krav på blivande ägare till våra kattungar, dvs att de behandlas som familjemedlemmar och att de även ska ha möjlighet till ett berikat kattliv.

Våra kattungar säljer vi till både sällskap och utställning.

Eventuella avelskatter säljs enbart till registrerade uppfödare.


Mitt djurintresse har funnits sen barnsben, jag tog hem allt från myror till större skadade/misskötta/övergivna djur. I vuxen ålder blev fokus på djurrätt och viltrehabilitering.  Antalet djurarter som passerat mitt hem och liv har varit åtskilliga, och då naturligtvis även katter. Jag är oerhört tacksam för att dessa djur har berikat mitt liv. De katter jag tidigare haft i mitt liv har varit vanliga bondkatter, och det är inte bara….de har varit fantastiska!


När jag kom i kontakt med en Ragdoll första gången blev jag kär, som både hund och kattmänniska insåg jag att Ragdollen var en ras som passade mig perfekt,en hundlik katt .... ! Snart nog väcktes tanken att även få njuta av att få smått efter mina guldklimpar….för att få fler guldkorn, och där är jag idag.


SE*Bombus


Anita Husell

Ogesta Gård 18

148 91 Ösmo

Mobil: +46703132360

Email:  bombus@husell.se

Copyright © All Rights Reserved